1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С 25 кг капачки Горнооряховският младежки парламент участва в благородна кауза

kapachko_promjana-806x31525 кг пластмасови капачки предадоха днес представителите на Горнооряховския младежки парламент в рамките на инициативата на фондация „Идея в действие”. Кампанията стартира през миналата година, а целта е да се помогне на домове за деца в страната и да се опазва околната среда. През март тази година момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент предадоха 28 кг пластмасови капачки. Акцията за събирането им продължава.

До момента в цяла България са събрани малко на д 5 тона пластмасови капачки. С парите от всеки тон капачки, предадени за рециклиране, от фондацията купуват електроуред и го даряват на избран дом. Два от домовете се намират на територията на Област Велико Търново. В рамките на проекта нови перални са получили социалните заведения в с. Михалци, община Павликени и в с. Горски Сеновец, община Стражица.

110 пункта за събиране на пластмасови капачки са разположени на територията на цялата страна. „Целта не е просто събиране на капачки, а промяната в мисленето. Както в помощ на природата, така и на децата без родители”, коментират инициаторите от фондация „Идея в действие”.

Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да разбере къде е най-близкият пункт от картата на сайта на „Идея в действие”. Приемат се всякакви капачки – не само от минерална вода.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица