1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първокласници от СОУ „Вичо Грънчаров” си организираха Седмица на бащата

IMG 2146Седмица на бащата си организираха децата от І „в” клас на СОУ „Вичо Грънчаров”. Първият им гост бе стилистът – фризьор Марин Василев, който е баща на тяхната съученичка Християна Василева.  Той демонстрира очарованието на фризьорската професия пред момичетата и момчетата от класа. Момичетата го посрещнаха с огромно вълнение, а той ги накара да се почувстват много специални в импровизирания фризьорски салон в класната стая. Разкраси ги с нежни вълни в косите, направени с маша. Разказа им за тънкостите на професията си. И момчетата от класа бяха видимо въодушевени да видят резултата. Децата с нетърпение очакват гостуването и на други бащи на техни съученици.

Националната кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г. Нейната цел е да привлече вниманието на обществеността върху значимостта на бащината роля  за пълноценно развитие на детето. На света има приблизително 3,5 милиарда мъже и всички те са различни – високи и ниски, богати и бедни. Има нещо обаче, което обединява огромен брой от тях – 4 от 5 мъже са нечии бащи. Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, чичовци, дядовци, учители.

Всеки баща е важен за детето мъж, пример, през който то изгражда представата си за света. Седмицата на бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит.

Информацията и снимките са предоставени от СОУ "Вичо Грънчаров"

IMG 2143IMG 2145

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица