1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общината кандидатства по „Красива България” с проект за ремонт на репетиционна в НЧ "Напредък-1869"

sn.Obshtina_G.Oryahovica_arhivОбщина Горна Оряховица ще кандидатства по Проект „Красива България” за текущ ремонт на зала за репетиции към НЧ „Напредък - 1869” с прилежащи помещения, съоръжения и инсталации. Предложението бе одобрено от общинските съветници на първото им за годината редовно заседание.

Строителството на сегашната сграда на читалището е завършено през 1958 г. Залата за репетиции и помещенията към нея са разположени в полуподземен етаж, като материално-техническото им състояние е лошо. За да не се застрашават безопасността и здравето на хората, има нужда от ремонт. 
Ремонтните дейности, обект на проекта, включват подмяна на подови настилки, мазилка, шпакловка и облицовка на стени, поставяне на олекотени окачени тавани, цялостно обновяване на санитарните помещения. Помещенията се използват за репетиции от музикалните и танцовите групи към читалището. 
Стойността на проектното предложение е 65 568 лв., като Общината осигурява 32 784 лв. съфинансиране. Ръководството на читалището и Община Горна Оряховица се ангажират да не променят предназначението на помещенията за срок от 5 г. след изпълнението на проекта по „Красива България” и да се грижат за поддръжката им. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица