1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Арх. Братованова: Община Горна Оряховица започна много добре годината по отношение на строителството

arh.Atalia_Bratovanova93 строителни разрешения, от които 14 за жилищни сгради и 20 за обекти за обществено ползване са издадени за 2016 г. от Община Горна Оряховица. Не са малко разрешителните за инфраструктурните проекти на Общината. От началото на тази година са издадени вече 10 разрешения за строеж, има и въвеждания в експлоатация на обекти. „Започнахме много добре 2017 г. по отношение на разрешенията за строеж и за въвеждане в експлоатация. Надяваме се да има и още по-големи обекти, както при бизнеса, така и при жилищните сгради. Има внесени и проекти за частични изменения на подробни устройствени планове, които предстои да бъдат разгледани от експертен съвет и да се пусне заповед за тяхното влизане в действие. Да се надяваме, че годината ще продължи така добре, както започна”, обобщи главният архитект на Общината арх. Аталия Братованова.

В Първомайци има издадени най-много разрешения за строеж. Само за първия месец на годината са одобрени три проекта за строителство на къщи в селото, а издадените разрешения за строеж през миналата година също не са малко. Строят се и се ремонтират жилища и в Писарево и в Горна Оряховица, но като цяло първенството се държи от Първомайци. Бизнес инициативи обаче са насочени предимно към общинския център. Има разбира се инвеститори, които за своята дейност се насочват към селища от общината. Така например от началото на 2017 г. е издадено разрешение за строеж на цеха за бетонови изделия в Долна Оряховица, с което се разширява базата на фирмата. В Първомайци пък вече действа цех за кожени изделия.
През миналата година издадените разрешителни са били повече за жилищни сгради. Сред бизнес обектите, задвижени или завършени през миналата година, се открояват винарната на „Гулбанис вайн” в Горски горен Тръмбеш, разширяване на базата на „Ден и нощ”, „Хит”, нов склад за „Захарни заводи”, административна сграда и склад на фирма „Виктория”, разширение на центъра за гуми, дърводелска работилница на „Сага”, цех за бетонови изделия в Първомайци.
Подадени са документи и за 4 игрални зали. Сред издадените строителни разрешения миналата година са тези за реконструкцията на пазара, рекултивацията на депото за битови отпадъци и други общински обекти.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица