1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ученици от ОУ „Иван Вазов” направиха празник на открито, посветен на спорта и здравословното хранене

IMG 0640Ученици от ОУ „Иван Вазов”, участници в два проекта: ”Посланици на здравето” при петите класове и ”Твоят час” при шестите класове, успяха да реализират една от своите цели - да спортуват заедно на открито. На 24 март в спортен комплекс ”Прити” те се забавляваха чрез състезателни и забавни игри под ръководството на Калин Василев, представител на организация TarnovoRuns и неговия екип от доброволци.

Отборът ”Супер сила за нашия живот” под ръководството на Калина Йорданова и отборът ”Природата в мен”, воден от Мариета Стоянова, завършиха празничния ден с много танци, здравословно приготвени сладки от сушени плодове и овесени ядки за въглехидрати, както и пресни плодове за витамини. Така децата засилиха организма си след изтощителните забавни игри.

Учениците си обещаха да продължат инициативата и да създадат традиции в спорта на открито, като привлекат още представители от ОУ ”Иван Вазов”.

”Да бъдем живи, позитивни, усмихнати, социални. Да бъдем задружни, когато бягаме и спортуваме”, обърна се към децата Калин Василев от TarnovoRuns. От една година във Велико Търново действа ново движение, създадено да върне общуването и здравето на своите членове и съграждани. Неговите създатели са убедени, че чрез активното движение на тялото и приемането на правилна природна храна, промяната в здравословното и душевно състояние на обществото може цялостно да се подобри. Вече близо 4000 души от различни възрасти, професии и социален статус са се обединили около идеята за здравословен и природосъобразен живот. Създател на движението е Калин Василев - доктор по генно- инженерство, маратонец и ултрамаратонец, завърнал се в старопрестолния град след образование в престижните световни университети Кеймбридж и Карнеги Мелън. 

Информация и снимки: ОУ „Иван Вазов” – Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица