1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

За първи път Горна Оряховица ще домакинства Държавно първенство по бокс за юноши

plakat box lokomotiv GOЗа първи път Горна Оряховица ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство по бокс за юноши-момчета на 15 и 16 г. То ще се проведе от 21 до 25 юни в Спортна зала „Никола Петров”. Първенството се организира от Боксов клуб „Локомотив” и Българската федерация по бокс със съдействието на Община Горна Оряховица. Състезанието е включено в спортния календар на БФБ. До момента участие са заявили състезатели от над 35 клуба в страната. БК „Локомотив” ще бъде представен от Давид Добрев (70 кг.), Георги Миновски (57 кг.), Асен Асенов (75 кг.) и Деян Китов (66 кг.). момчетата се подготвят под ръководството на старши треньора Свилен Русинов. И четиримата състезатели са бронзови медалисти от предходни състезания за юноши, а Георги има и сребро от Държавното ученическо първенство за 2016 г. Очакванията от момчетата са да подобрят своето най-добро класиране и да се борят за шампионската титла в своите категории.

В първите три дни на състезанието ще бъдат елиминациите, от които в общо 15 теглови категории ще се излъчат по 4 полуфиналисти във всяка категория. Срещите ще започват в 16.00 ч. Полуфиналът ще бъде на 24 юни от 15.00 ч., а финалът на 25 юни от 10.00 ч.

Състезанието ще се излъчва на живо по канал в You Tube, линк за стрийма ще има във Фейсбук страницата на боксов клуб „Локомотив”.

Само за две години под ръководството на един от най-титулуваните български боксьори – Свилен Русинов, горнооряховският клуб се наложи като един от най-прогресиращите центрове, а младите състезатели на „Локомотив” вече печелят медали от всяко свое състезание.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица