1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Над 80 изпълнители от 6 държави ще вземат участие в ХII Международен конкурс "Нова музика"

sn.Obshtina_G.Oryahovica_arhivНад 80 певци от 6 държави ще вземат участие в ХII издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”, чийто домакин от 2 до 4 юни ще бъде Горна Оряховица. На сцената на НЧ „Напредък – 1869” ще излязат изпълнители от Румъния, Турция, Косово, Македония, Украйна и България. До момента са получени над 70 заявки за участие, като 6 от тях са на вокални формации. Изпълненията на младите таланти ще бъдат оценявани от жури в състав: Маргарита Хранова, Мими Иванова, Мая Райкова - продуцент в БНР, композиторът и аранжьор от Албания Шеки Ходжа, проф. Валентин Мунтеано - композитор от Румъния и Михаел Грол - директор на фестивал в Кил, Германия.

Журитетната комисия ще оценява индивидуалните изпълнители, разпределени в четири възрастови групи - от 6 до 30 години и вокалните формации, разпределени в две възрастови групи.

Участниците ще се представят в два тура с песни по избор, без селекция след първи тур.

Голямата награда за победителя е бронзова статуетка, изработена от горнооряховския художник Илия Банков и парична награда в размер на 1000 лв. Ще бъдат раздадени индивидуални парични награди: І–ва, ІІ-ра и ІІІ–та награда във всяка възрастова група на двете категории и специални награди на фирми – спонсори.

Общият награден фонд е в размер на 3000 лв.

Международният конкурс за изпълнители на популярна песен "Нова музика" се организира от Община Горна Оряховица и НЧ „Напредък- 1869”.

18742267 10213179795072255 1549238323 o

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица