1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първата си образователна изява направи клуб „Приложна електроника”

IMG 2411Първата си образователна изява направиха в Деня на детето участниците в клуб „Приложна елекроника” при Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица. Учениците работят под ръководството на Кремена Янкова. Събитието се проведе с помощта на „Пасат Електроникс“ ООД гр. Горна Оряховица. Фирмата предостави учебните материали за изявата и за целогодишното осъществяване дейността на клуба. Първата публична изява на децата от клуб „Приложна електроника” уважи заместник-кметът Йорданка Кушева.

По време на образователната изява, учениците показаха своите умения за работа с поялник и електронни компоненти, изработиха електронно устройство „мигащи светодиоди“, като набор от резистори, кондензатори, светодиоди и транзистори. Устройствата бяха тествани, чрез включване към захранваща батерия и за радост на всички платките и лампичките заработиха. Няколко деца работиха с готови модули за сглобяване на устройства с различен тип захранване – батерия, слънчев панел и динамо. Направиха и демонстрация на готови сглобени модели на изделия от конструктори, които също се захранват по различен начин.

На практика това беше подготовка на курсистите, които ще се включат в първото състезание по Приложна електроника на децата от Община Горна Оряховица, което ще се проведе в последния ден от летните дейности на клуба – 12 юли.

До 30 септември е срокът за записване в обучителните дейности на Центъра за подкрепа за личностно развитие за учебната 2017/2018 година. Всички дейности са безплатни и достъпни за децата и учениците от общината. За повече информация на място в Центъра – Горна Оряховица, ул. „Мано Тодоров“ №5 или на сайта: www.odk.gorna.net

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица