1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Театрали от Долна Оряховица и Драганово се завърнаха с награди от фестивала в Каварна

17620475 1147465715383217 2542690820313511572 oНаграда за камерен спектакъл завоюва Театралнатаформация при НЧ „Христо Козлев – 1883” от ХХ Национален фестивал на любителските театри в Каварна. Театралите от Долна Оряховица се представиха с постановката „Детектор на лъжата” от Василий Сигарев. Режисьор и сценограф е Стефка Петрова. Ролите в спектакъла са поверени на Йорданка Тихчева, Румен Талев и Христо Енев.

С награда за мъжка поддържаща роля от Каварна се завърна и Николай Христанов от театралната трупа на НЧ „Съединение – 1888” в Драганово. Драгаонвските театрали се представиха с криминалната комедия „Съмнително лице” на Бранислав Нушич. Режисьор и сценограф на постановката е Кирил Ангелов. Драматичният театър спечели и награда на Съюза на народните читалища за цялостното си представяне.

ХХ Национален фестивал на любителските театри с международно участие се проведе от 29 май до 4 юни в каварна. Участие взеха театрални формации от цялата страна. Изпълненията на актьорите любители бяха оценявани от жури с председател актрисата Виолета гиндева и членове режисьорът Мая Вапцарова и драматургът Крум Гергицов.

 

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица