1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Учители от СУ „Георги Измирлиев” гостуваха в Германия по проект на програма „Еразъм +“

DSC02381От 29.05.2017 до 02.06.2017 се проведе трета среща на партньорите по проект “The innovative European fusion of „Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“ на програма „Еразъм +“, в град Оберндорф, Германия, с домакин училище „BOS”.

      Учители от СУ „Георги Измирлиев” работят с партньори от пет европейските държави – Германия, Франция, Швеция, Испания и Белгия. Продължителността на проекта е 2 години.

Целта е учениците да се запознаят с възможностите за използване на възобновяеми енергийни източници, да проучат какви са настоящите възможности за използването им в държавите, членки на европейския съюз, да посетят различни съоръжения за производство на „зелена“ енергия.

Друга цел  по проекта е свързана с използването на информационните технологии.

На работната среща между партньорите в гр. Обернорф присъстваха Петя Минкова – заместник-директор по учебната дейност и Йорданка Симеонова – главен учител в СУ „Георги Измирлиев“.

Отчете се ползотворността от работните сесии на срещата в България, набелязаха се общи дейности за учители и ученици  по изпълнение на проекта, обсъдена бе предстоящата среща между педагози  и ученици в Швеция през м. октомври 2017г., на която ученици ще обучават учители и ученици в областта на информационните технологии, ще се провеждат дискусии и екперименти по теми, свързани с производство на „зелена енергия”.

На срещата в Германия бе посетен ветрогенераторен парк Schwarzwald, водноелектрическа централа на река Некар в околностите на гр. Зулц, водноектрическа централа “Schluchsee“, построена в началото на ХХ век. Продуктивната седмица е обогатена и с посещението на гр. Ротвайл, Национален парк Шварцвалд и „Daimler museum” в гр. Щутгарт.

Информация и снимки: СУ „Георги Измирлиев”

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица