1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев се срещна с отбора на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, ученически шампион по хандбал

DSC 0032Кметът на Общината инж. Добромир Добрев прие в Гербовата зала отборът на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, който стана ученически шампион по хандбал (8-10 клас). Тимът от горнооряховското училище ще представи България на Световното ученическо първенство в Доха, Катар, което ще се проведе в началото на март 2018 г. Отборът се води от учителката си по физическо възпитание Искра Благинова и треньора на „Локомотив” Йордан Димитров. В шампионския състав на ПГЕЕ „Ломоносов” са Петър Николов, Тедислав Николов, Пламен Пашанов, Емилиян Синигеров, Преслав Митев, Владислав Йоргов, Алекс Станев, Мариян Николов, Диан Василев, Радослав Георгиев, Денис Ахмедов, Георги Маринов. Ядрото на отбора е от момчета, носещи фланелката на „Локомотив”, а трима играят за „Левски” (Левски). В състава има и четирима юношески национали – локомотивците Петър Николов, Влади Йоргов и Георги Маринов и Диан Василев от „Левски”. Следващата седмица Николов и Йоргов заминават на лагер с националния и ще представят България на Европейското първенство по плажен хандбал в Хърватска.

Момчетата връчиха днес златен медал на инж. Добромир Добрев. „Знам каква е цената на един медал - много труд, дисциплина и усилия от ваша и от страна на треньорите. Донесохте ни много голяма радост и от сърце ви желая успех на Световното първенство”, обърна се към отбора инж. Добрев. Градоначалникът се ангажира Общината да помогне за предстоящото пътуване на спортистите до Катар.

На срещата в Гербовата зала присъстваха двамата треньори Искра Благинова и Йордан Димитров, учителят по физическо възпитание Иван Генов, директорът на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” Милена Димитрова и Румяна Матеева – главен експерт по образование в Общината. Всички пожелаха на хандбалистите през март в Доха да звучи българския химн в чест на тяхната победа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица