1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Шоу на талантите” организираха ученици от СУ „Георги Измирлиев”

DSCN1886Учениците СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица доказват, че не само умеят да покоряват крепостите на знанието, но и да пеят,свирят, танцуват и се забавляват от сърце.

Само преди няколко дни в конферентната зала на училището се проведе второто издание на „Шоу на талантите”. С всяка изминала година участниците стават все по-добри. На зрителите бе предложено нещо ново, различно и интересно. Спектакълът бе представен от талантливи деца, които показаха какво значи да бъдеш упорит и амбициозен, да преследваш мечтите си, да бъдеш себе си.

Шоуто се откри от прекрасните танцьорки Памела и Тианна от седми клас, които посветиха своя танц на Светония ден на околната среда и с визията си символично загатнаха, че природата трябва да се цени и опазва.

Публиката с интерес проследи изпълненията на талантите и с аплодисментите си подкрепи своите фаворити.

След оспорвани дебати  журито много трудно взе своето решение – на кого да присъди голямата награда. Но професионалното изпълнение на Наталия и Даниел от 11 клас надделя над другите участници и те грабнаха „ Тортата на таланта“, която им бе връчена от директора на училището, Криси Аврамова. На всички останали участници тя връчи грамоти за отлично представяне, като им благодари за ентусиазма, труда, таланта и смелостта им да се представят в това, в което са най-добри.

Символичен край на учебната година пък учениците поставиха с викторината „Аз обичам България”. С „добре дошли на най-българското шоу в нашето училище“ посрещнаха публиката водещите Мирела Радева и Траяна Стоянова от 10 „б“ клас, които сами подготвили сценария за играта. Гости на своеобразното предаване бяха малки и големи ученици, учители и ръководители на учебното заведение. Шоуто откриха с песента „Моя страна“ децата от втори клас.

В двубоя един срещу друг се изправиха отборите „Ники“ и „Теди“, кръстени на своите лидери. Първият кръг на състезанието включи по една 10-буквена дума за всеки отбор. Водещите задаваха въпроси на всеки участник и при правилен отговор, разкриваха по една буква от дългата дума.

Във втори кръг учениците трябваше да отговорят на въпросите на водещите, за да спечелят повече точки. Запитванията изпитваха общите познания – къде се намира Античният театър в България, коя е родината на тангото, от колко пръстена се състои Олимпийският символ и други. Състезателите с пламнали очи се надпреварваха да отговорят първи и съответно да грабнат точките. Публиката бурно аплодираше всеки верен отговор.

В трети кръг двата отбора трябваше да образуват възможно най-много думи от предоставените четири букви.  Четвърти кръг изпита сръчността на състезателите, като за най-кратко време трябваше да подредят пъзел. Пети и шести кръг, състоящи се от въпроси, свързани с историята и географията на България, развалиха равновесието в точките.

Двата отбора бяха равностойни съперници и никой не отстъпи по знания. В крайна сметка отборът на Ники победи, но това нямаше значение за учениците, защото те се забавляваха заедно. Учениците закриха викторината песни и танци. Мартин Янакиев от 9 "а" клас изпя песента "Моя страна" и успя да трогне всички присъстващи.

За достойното представяне, и двата отбора бяха наградени лакомства от спонсора фирма „Ден и нощ“-Горна Оряховица. Възможността да връчи наградите беше предоставена на директора на училището Криси Аврамова. Тя пожела успешно приключване на учебната година и отбеляза, че тази игра би била чудесна традиция за училището, ако се организира ежегодно.

Информация и снимки: СУ „Георги Измирлиев”

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица