1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Аз обичам своето училище“ е новата инициатива на СУ „Георги Измирлиев“

sn.SU G.IzmirlievЗапочва реализацията на няколко проекта, чиято цел е обновяване  и осъвременяване визията на училището. Учениците ще посрещнат новата учебна година с училищна етнографска сбирка, обновено фоайе и украсени коридори.

          С подкрепата и съдействието на на Исторически музей - Горна Оряховица, в процес на реализация е обособяването на етнографски кът в училището, пресъздаващ част от бита в региона на Горна Оряховица през Възраждането.

        Наред с другите експонати, в ескпозицията ще бъдат изложени черга и възглавници, изработени от клуб „Тъкачество“, по проект „Твоят час“, с ръководител Румена Димитрова.

         В тази връзка ръководството на училището се обръща с молба към нашите съграждани, бивши и настоящи ученици и техните родители, да съдействат за осъществяване на родолюбивата идея. Всеки, който има желание и възможност може да направи дарение - предмети от бита, носии и други експонати, с които да бъде дообогатена етнографската сбирка.

         Започва обновяване и на училищното фоайе. Идеята е то да стане различно, представително. В него ще се излагат постоянно, в обособени кътове, победите и успехите на учениците. С изработените от учениците букви в клуб „Художникът-вълшебник“ по проект „Твоят час“, с ръководител Наталия Горанова, ще бъде оформен двор на кирилицата, по подобие на този в Плиска. Предвижда се място и за барелеф на Георги Измирлиев.

         Същевременно ще бъдат направени промени и в коридорите на втория етаж на училището. Там ще бъде разположена изложба от картини, изработени по спечелен проект през учебната 2007/ 2008 година „60 картини с природни забележителности от Европа в училищните коридори“ по програма „Аз създавам Европа“, които в момента се намират на различни места в училищната сграда.

         Средно училище „Георги Измирлиев“ и занапред ще отстоява позицията си на привлекателен образователен център, който предлага на учениците в нашия град  прекрасни условия на обучение, възможности за спортуване и развитие на потенциала и възможностите на всеки ученик.

         Нашата цел е това, което е изградено до тук не само, че да бъде съхранено, а  постоянно да се модернизира, за да бъде в крак с времето.

Информация: СУ „Георти Измирлиев”

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица