1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започва четвъртият сезон на "Семейни съботи в музея"

PlakatОт 17 юни стартират новите издания на „Семейни съботи в музея” в Исторически музей – Горна Оряховица. Фамилните занимания ще продължат през целия летен сезон до 9 септември. Проектът срещна много почитатели през последните години, когато малки и големи посетители преоткриваха традициите и историята на родния край.

         Тази година горнооряховският музей отново ще заложи на творчеството, познанията и уменията в създаването и опознаването на традиционни български предмети и обичаи. Също така ще бъде възобновена любимата игра на най-младите посетители – „Загадката на музея”. Всяка събота от 10 до 11 часа те ще могат да се впуснат във вълнуващо приключение сред музейните старини, за да открият определен предмет от експозицията. Най-добрият млад откривател ще получи специална награда.

         Първата събота, на 17 юни, ще запознае посетителите с различните тъкачни техники. В двора на музея ще бъде разположен запазен хоризонтален стан, на който всички посетители ще имат възможност да опитат своите възможности и да научат повече за тъкачеството. За автентичността на процеса ще бъдат осигурени ръчно обагрени прежди от естествена вълна. Ръководител и обучаващ в работното ателие „Румени черги” ще бъде Румена Димитрова, преподавател от СУ „Георги Измирлиев”. 

         Работното време на музея за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 17 часа. И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и играта „Загадката на музея”, да разгледат както постоянната експозиция, така и новооткритата изложба „Тракийската принцеса войн”.

Информация и снимки: Исторически музей - Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица