1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Библиотеката на СУ „ Вичо Грънчаров” получи дарение от ученици и родители

darenie bibliotekaНад 500 книги обогатиха една от малко съхранени през годините училищни библиотеки - тази на СУ „Вичо Грънчаров“. Книгите са дарение от Паша Христова-родител на десетокласник, от учениците на началната учителка Даниела Велчева, от Илиана Стойчева – бивш учител, от Методи Ценов –общественик, живеещ в София.
Това е поредно дарение за училищната библиотека, която вече разполага с над 14 000 книги и списания, до които възпитаниците имат свободен достъп. 
Библиотечният фонд се обогатява предимно чрез дарителски инициативи, за което училищното ръководство е изключително благодарно. 
Библиотеката разполага с компютри и свободен достъп до интернет, за да се стимулира набавянето на необходимата информация и разширяването на знанията,което ще доведе до по-ефективна самоподготовка. Тя е и с безплатен достъп до документа и книги,част от които са ноти, плочи и дискове; карти; речници; учебници и помагала; книги за деца, младежи и учители. Има достъп до интернет и програмата ЕВРОДЕСК, която е връзка с 940 европейски активни младежки центъра.
В основата на мисията  на библиотеката стоят идеите за: достъп до достоверна информация; гарант за развитието и поддържането на интелектуалната свобода; фактор за подкрепа на иновативното обучение. Информационен център осигуряващ на ученици и учители достъп до всички видове обществена информация.
Училището желае да съхрани и разпространи информацията и да стимулира културно-просветен характер на своите възпитаници. Набляга на стимулиране на четенето и създава реална възможност за това. Мотото е че „Интернет дава информация, а книгата образование“. Затова в тази библиотека споделят че четенето е ключ.
Нашето мнение е в противовес на мнението на много хора - библиотеката  не  е остаряла и ненужна никому институция. Тя няма да изчезне, а ще се модернизира и адаптира, ще превлича децата и хората с невероятният свят на своите книги, защото няма правото да се захвърлят на произвола тези знания. Те трябва да ги предадат на някого, който ще ги ползва. Библиотеката винаги ще бъде катализатор на мечти и хранилище на достоверна информация. Тя е и ще бъде „Резерватът на таласъмите” от Клифърд Саймък - склад за информация, безценна за човечеството, казаха в СУ „Вичо Грънчаров”.

Информация: СУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица