1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поликраище посреща гости за Празника на плодородието

DSC 0209На 9 септември (събота) Поликраище ще бъде домакин на ХI Празник на плодородието „Ден година храни”. Началото ще бъде дадено в 09.00 ч. на открита сцена в центъра на. Празникът се организира от настоятелството на НЧ „Развитие -1884“ и кметство Поликраище.
Празникът на плодородието „Ден година храни“ популяризира българските традиции свързани с кулинарната култура - оригиналните български сортови семена и изделия, съчетани в българската обредност с народните танци - ярък израз на националните ни характер и култура. 

Гостите на празника ще имат възможност да видят изложба на земеделска продукция на местни земеделски производители и пчелари. Ще бъде подредена и експозиция на обреден хляб.

Празничната програма предвижда още конкурс-надиграване на клубове за народни хора, както и фолклорна програма с участието на местни и гостуващи самодейни състави. Празникът предоставя възможност за творческа изява чрез надпяване, надсвирване и надиграване на любители от всички възрасти.

И тази година гостите и участниците в празника ще имат възможността да опитат от традиционната за Поликраище градинарска чорба.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица