1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започва реконструкцията на ул. „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица

DSC 0295 1С официална церемония „първа копка“ се отбелязва стартирането на реконструкцията на ул. „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица. По традиция кметът инж. Добромир Добрев разби ритуално шампанско за успешна работа на обекта. На церемонията присъстваха още зам.-кметът Деница Коева, екипът на проекта с ръководител инж. Десислава Ганчева, представители на изпълнителя на строителството, представител на осъществяващия строителен надзор и др.

Реконструкцията на улицата е по проект „Подобряване условията за икономическо развитие”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността му е 1 617 530 лв., от които 1 374 900 лв. е съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 242 629 лв. – е безвъзмездната финансова помощ от националния бюджет.

По проекта ще се реконструират 1,156 км. от ул. „Иван Момчилов” – участъка до кръстовището с ул. „Цар Освободител”. Предвижда се изграждане на ново улично легло, полагане на асфалт, който да отговаря на изискванията за интензивен трафик на тежкотоварни автомобили, изграждане на тротоар, съобразен с изискванията за достъпна среда за хора с увреждания и разширяване на някои от подходите към фирмите, намиращи се в индустриалната зона.

Ремонтните работи по улицата ще се извършват поетапно и така ще се регулира и автомобилното движение. След приключването на реконструкцията ще се подобри експлоатационното състояние на улицата, ще се изгради достъпна среда за гражданите, ще се намали нивото на фини прахови частици и вредни емисии във въздуха. Ще се въздейства положително и на над 30 фирми в зоната с потенциал за икономическо развитие и на жителите на града, като цяло.

Прикачени файлове:
ФайлКачилРазмерПоследна промяна
Изтегляне на файла (parva kopka.doc)Информация за церемония "първа копка"Връзки с обществеността84 Kb18.10.2017 13:16

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица