1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Отиде си д-р Марияна Кирилова

618x346След тежко боледуване ни напусна д-р Марияна Кирилова – лекарят, който ръководеше филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица и дългогодишен председател на БЛС във Велико Търново.

Д-р Кирилова стана председател на РК на БЛС през 2002 г. През мандатите й гилдията участва активно с предложения за законодателни промени в здравеопазването.
Целият й професионален път е свързан с Горна Оряховица. Завършва медицина през 1984 г. в Плевен. В 1991 г. вече има специалността ``Вътрешни болести`` от МА в София, а през 2004 г. защитава специалността ``Ревматология``. 2 г. по-късно завършва ``Здравен мениджмънт`` в Свищов. За пациентите си обаче д-р Кирилова е позната най-вече като завеждащ филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица и като един от двамата специалисти по ревматология в областта. През 2007 г. бе обявена за Лекар на годината на национално ниво. През 2011 г. д-р Кирилова е отличена от Общинският съвет в Горна Оряховица за принос в областта на здравеопазването. През 2015г. д-р Кирилова пoлyчава признанието на колегите си в национален аспект като бива удостоена със cpeбъpнa знaчкa зa ocoбeн пpинoc в paзвитиeтo нa дeйнocттa и yтвъpждaвaнe нa aвтopитeтa нa БЛС.

Ръководството на Община Горна Оряховица поднася най-искрени съболезнования на семейството и близките на д-р Марияна Кирилова. 
Поклонението е на 19 ноември (неделя), от 11.00 ч. в храма ``Възнесение Господне`` в Първомайци.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица