1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Агенция "Пътна инфраструктура" организира среща за автомагистрала "Русе-Велико Търново"

zx620 3065677Среща за обществено обсъждане на предстоящото изграждане на автомагистрала "Русе - Велико Търново" организира в Горна Оряховица Агенция "Пътна инфраструктура". Срещата ще се проведе на 28 ноември (вторник) от 14.00 ч. в Зала 1 на Общината. На общественото обсъждане, на гражданите и заинтересованите представители на фирми, ще бъдат представени доклад за оценка на въздействието върху околната среда и доклад за оценка на степента на въздействие за обект.

Обществените обсъждания на доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на автомагистрала "Русе - Велико Търново" ще се проведат между 28 ноември и 1 декември 2017 г. Ще се състоят общо 10 срещи в населените места, през които ще преминава трасето на автомагистралата.

АМ "Русе - Велико Търново" е с приблизителна дължина 133 км. Началото на проекта е на 3 км източно от съществуващия Дунав мост при гр. Русе, а краят е след гр. Дебелец, по посока на път II-55. В разработените варианти на трасе са проучени възможните технически решения за изграждане на автомагистралата по нов терен извън съществуващия път I-5. Проектът е разделен на три участъка: Русе – Бяла (от 0+400 до км 40+357), обход на гр. Бяла (от км 40+357 до км 76+200) и Бяла – Велико Търново (от км 76+200 до км 133+500).

Изграждането на автомагистралата е сред приоритетните обекти, тъй като направлението осигурява транзитния трафик по коридор № 9 и международен път Е85. С построяването й ще се подобри транспортното обслужване на международния и вътрешен трафик, ще се повиши безопасността на движението и транзитният трафик ще бъде изведен извън населените места. АМ "Русе - Велико Търново" ще бъде основна връзка, свързваща втория мост над река Дунав при Русе с гр. Велико Търново, с път I-4 София - Велико Търново - Варна, път I-3 София - Плевен - Русе и бъдещия участък от АМ "Хемус".

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица