1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Учители и ученици от СУ „Георги Измирлиев“ работят по проект за опознаване на Европа

24139840 10213795319853633 888394523 oЗа пореден път учители от СУ „Георги Измирлиев“ участваха в работна среща по Еразъм Плюс. Това е един от петте проекта, одобрени от Евпейската комисия, по които работи училището през настоящата година. Кординатор на проекта “E-Trasure-My Lovely Europe” е училище от полския град Пулави. СУ „Георги Измирлиев“ ще си партнира с училища от Италия, Полша, Португалия, Латвия, Турция и Гърция.

         Децата, участници в проекта, ще изучават природни богатства, биологично разнообразие, история, легенди, традиции, фолклор, обичаи на страните-партньори. В процеса на работа, ще създадат образователна игра, чрез която новите знания се очаква да бъдат разпространени не само сред техните съученици в училищата-партньори, а ще предизвика интерес и сред връстниците им от региона, в който живеят.

         Следващата среща е в училището-партньор в гр. Яница, Гърция през март 2018г., където децата ще научат основни изрази и думи от езиците на всички страни, участници в проекта, ще готвят национални ястия от страните-партньори и ще се запознаят с творчеството на автори и поети от Европа.

         Всички Еразъм проекти, по които се работи в СУ „Георги Измирлиев“, дават възможност на учители и ученици да научат повече за културата и бита на други държави от Европейския съюз, основните европейски ценности като мултикултурализъм и толерантност към други нации, както и да подобрят уменията им за работа в екип и да ги направят по-уверени в  комуникацията на чужд език.

Информация и снимки: СУ "Георги Измирлиев"

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица