1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Сухи и болни клони от дървета по ул. „Георги Измирлиев“ премахват работниците от „Озеленяване“

DSC 1532Сухи и болни клони се премахват днес от дървета по ул. „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Районът, в който се работи е обезопасен и движението е спряно. Клоните се прочистват от работници на Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване“.

„Клоните, които премахваме може отвън да изглеждат като здрави, но всъщност са болни - надупчени са и вътрешността им е започнала да съхне. Така стават опасни, могат да паднат и да наранят някого или да ударят автомобил. Вече имаме сигнал от този район за паднал върху автомобил такъв изсъхнал клон. Прочистваме ги сега, преди вегетацията на дърветата“, уточниха от Общинското предприятие. Дърветата, които се прочистват от сухи клони са ясени, които са на близо 50 години. След премахването на клоните, те се почистват и извозват от работниците на „Озеленяване“ до оранжериите на Общинското предприятие.

От началото на есента до сега, работниците от „Озеленяване“ са отреагирали и на други сигнали за сухи, болни или потенциално опасни клони на дървета.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица