1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Симеон Григоров от СУ „Г. Измирлиев“ влиза в националния тим за Международната олимпиада по биология

29995027 1943281825704950 1450925500 oДвама ученици от СУ „Георги Измирлиев“ – Симеон Григоров от 12 „б“ клас и Памела Стефанова от 10 „а“ клас се класираха за Националния кръг на Олимпиадата по биология и здравно образование, който се проведе в град Ямбол на 31 март и 1 април 2018 г. Олимпиадата включваше два етапа. Първият етап се състоеше в решаване на тест от теоретични задачи, а вторият – в решаване на практически задачи, където учениците приложиха на практика своите знания във всички области на биологията.

За пета поредна година Симеон Григоров се представи отлично във втора възрастова група на Националния кръг на Олимпиадата по биология и здравно образование. Талатливият дванадесетокласник надмина миналогодишните си успехи, заемайки челно място в класирането през тази учебна година и е включен в националния отбор на България за предстоящата Международна олимпиада по биология и здравно образование, която ще се проведе в Техеран, Иран. В края на месец април Симеон ще участва в подбор на екипа, който ще представи страната ни.

Успехите на младия биолог се дължат на допълнителната и упорита работа със своята преподавателка по биология и здравно образование Вера Димитрова.

Достойно се представи и десетокласничката Памела Стефанова, възпитаничка на Диляна Грозева, преподавател по биология и здравно образование. Постиженията са резултат от съвместна работа.

Блестящият резултат на Симеон е повод за гордост, че това талантливо момче е от Горна Оряховица и е част от успешните деца на СУ „Георги Измирлиев“.

Информация и снимки: СУ "Георги Измирлиев" - Горна Оряховица

 

 

 

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица