1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

22-метрова рисунка нарисуваха горнооряховски деца за Деня на Земята

DSC 156922-метрова рисунка нарисуваха деца от училища в Горна Оряховица. В инициативата, която тази година премина под надслов „Земята се смее чрез цветята“, се включиха ученици от ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Георги Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“. Тематичната творба малките художници посветиха на деня на Земята, който се отбелязва на 22 април. Чрез своите рисунки и послания те дадоха обещание в бъдеще да бъдат отговорни към планета, да я пазят, обичат и да не я променят.

Своеобразното художествено ателие на младите творци бе разположено в Спортна зала „Никола Петров“. Докато художниците рисуваха, на импровизираната сцената се изявяваха малките изпълнители Ерик Михайлов и Мирена Петкова.

Гости на празника бяха заместник-кметът Йорданка Кушева, която поздрави малките художници и инж. Петя Богданова, директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Освен, че се включи в рисуването на най-дългата рисунка, заместник-кметът връчи на училищните отбори грамоти за участие и растения, които децата да отнесат в класните си стаи и да се грижат за тях.

След края на екоинициативата младите художници украсиха Спортната зала със своята 22-метрова рисунка.

Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица