1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховчани се преклониха пред героизма и храбростта на българските войни

DSC 1769С тържествен ритуал пред Паметния знак на загиналите във войните в Горна Оряховица бе честван Деня на храбростта и Празника на Българската армия – 6 май. Празникът се чества на 6 май, но е официално учреден на 9 януари 1880 г. с Указ №5 на княз Александър І Батенберг.

На почетен караул пред Паметния знак застанаха военнослужещи от Военно формирование 22 790. Присъстващите на празника бяха поздравени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Празникът е повод да почетем българския войник, донесъл на България славата от много битки, пролял кръвта си в името на свободата, обединението и независимостта ?! Да се преклоним пред хилядите българи, оставили костите си по бойните полета!

Слава Богу времето, в което живеем днес, е мирно. Но не смятам, че това прави храбростта празна дума. За мен тя е пълна с достойнство, със смисъл, с отговорност зад всяко едно решение, с много труд и с чест във всяко начинание, което прави животът на нашите семейства по-сигурен и светъл”, каза в приветствието си инж. Добромир Добрев.

Пред Паметния знак на загиналите във войните бяха поднесени венци и цветя от Кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, от името на народния представител инж. Клавдия Григорова-Ганчева, от Председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, Военно формирование 22 790, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, политически партии, обществени организации, граждани.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица