1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Евродепутатът Ева Майдел:Горна Оряховица е пример за предприемчивост и решителност на местната власт

DSC 0058„Предприемчивостта и решителността на местната власт е първото условие, за да се постигат резултати за гражданите. Такъв е примерът на Горна Оряховица по време на управлението на инж. Добромир Добрев и неговия екип. За по-малко от 6 милиона лева, повечето от които европейски средства, 30 000 хиляди жители на града ще се възползват от изцяло реновирани център и парк, което е пример как бюджетът на ЕС може да се използва за подобряване на живота на гражданите“, заяви българския евродепутат Ева Майдел по време на посещението си в Горна Оряховица на 7 май 2018 г. Визитата бе по повод участието й в дискусионния форум „Предизвикателствата на българското председателство на Съвета на ЕС“, с който започна Седмицата на Европа в Горна Оряховица.

Ева Майдел, придружена от инж. Добромир Добрев, се запозна с мащабната реконструкция и модернизация на централния площад “Георги Измирлиев” и парка „Детски кът“ по проект по Оперативна програма Региони в растеж.

„Площадът не е обновяван от 40 години, а от лятото, благодарение на почти 5 милиона лева безвъзмездно финансиране от европейския бюджет, ще има освен модерен външен вид, места за отдих, игри, свободна wi-fi зона, сцена за представления и лесен достъп за хора с ограничена подвижност. Това е нагледен пример за директните ползи от членството ни в ЕС и ефективната работа на кмета инж. Добромир Добрев и неговия екип“, допълни българският евродепутат, който подкрепя редица инициативи в Горна Оряховица, сред които е и работата на Горнооряховския младежки парламент.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица