1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

22 медала и две купи за състезателите на ТК „Инвикта“ от три международни турнира

33965483 1941574599208349 3743490750709497856 nНад 1 200 състезатели от 10 държави взеха участие в третото издание на международният турнир по таекуондо „Asteriks cup”, провел се на 26 май в гр. Ниш, Сърбия. ТК ”Инвикта” взе участие в състезанието с 4 свои състезатели и завоюва общо 5 медала – 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови. Сребърен медал и вице шампионска титла за клуба донесе Радостин Шабанаков в дисциплината Пумсе, а в спаринга, в клас А, той завоюва брознов медал с две победи и спорна загуба със златна точка на полуфинала. С бронзов медал в клас Б от Ниш се завърна и Калоян Йорданов, който имаше малшанс на полуфинала и не можа да се пребори за участие на финалите. Шампионски титли в клас Б донесоха Ивайло Йорданов и Илиян Песъров. Ивайло Йорданов заслужи златния си медал след две безапелационни победи на полуфинала – 27:5 и на финала – 23:3, а Илиян Песъров бе най-малкия състезател на клуба взел участие в турнира, в категория само до 19кг., но това не му попречи да се пребори с всички състезатели в групата си и да стане шампион.

През април, ТК ”Инвикта” взе участие и в още два международни турнира в България – 4th Hereya Trophy 2018 и 3rd Avgusta Open 2018. На „Hereya Trophy” клубът бе представен от трима свои състезатели при децата, като със златен медал и купа за най-техничен състезател от там се завърна Илиян Песъров, а с почетните трети места и бронзови медали бяха удостоени Ивайло Йорданов и Радостин Шабанаков в клас А.

В турнира „Avgusta Open” взеха участие 18 състезатели на клуба, като в клас А бяха 3, а останалите в клас Б. По традиция кадетите се представиха много силно и заслужено завоюваха купа за първо отборно място с 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медали. Златото донесоха Цветан Цветков, Николай Млеченков, Иван Димитров и Лидия Атанасова. Сребро остана за Цветелин Дурчев, а бронзов медал взе Християн Ангелов. Само на няколко точки от купа за трето отборно място в клас Б останаха децата на ТК „Инвикта”, които се завърнаха от турнира с 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Шампиони от „Avgusta Open” станаха Полина Гинева и Николай Николов, на крачка от първите места останаха Гергана Стоичкова и Марин Млеченков, а бронзовите отличия грабнаха Илиян Песъров и Филип Хасанов. В клас А състезателите Пламен Николов и Радостин Шабанаков спечелиха 2 бронзови медала.

Информация и снимки: ТК „Инвикта“

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица