1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

За дванадесети път Янтра посреща гости за Общинския фолклорен празник „От извора”

sn.Obshtina_G.Oryahovica_arhivНад 350 участници от близо 50 самодейни колектива и индивидуални изпълнители ще вземат участие в ХIІ Общински празник на групите за изворен фолклор „От извора”, чийто домакин на 30 юни (събота) ще бъде Янтра. Организатори на празника са Община Горна Оряховица, кметство Янтра и НЧ „Пробуда-1922” в селото. Целта на организаторите е да се съхранят, популяризират и развиват автентичните български традиции и изворен фолклор от региона, както и българските традиционни народни изкуства.

Празникът ще започне от 10.00 часа на открита сцена пред читалището в селото. В концертната програма ще вземат участие самодейни състави от общините Горна Оряховица, Сухиндол, Борово, Полски Тръмбеш, Велико Търново, Русе, Свищов, Бяла, Габрово, Стражица, Елена, Лясковец, Кнежа, Павликени, Марица, Златарица и др.

Най-малките участници в празника са 7-годишната Полисвета Людмилова от Горна Оряховица и 10-годишният Тодор Стоименов от Сухиндол, а най-възрастната участничка е Пенка Ненова, на 87 г. от с. Добри дял, община Лясковец.

Празникът няма конкурсен характер. Всеки състав и индивидуален изпълнител ще получат грамота за участие.

Гостите на празника освен да послушат хубави народни песни, ще имат възможността да опитат и от традиционната янтренска бобена чорба.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица