1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Любомир Янков е първи в индивидуалното класиране от Балканския шампионат по обездка за България

35671586 1849972711712431 7460498900575584256 nПърво място в индивидуалното класиране за България на Балканския шампионат по обездка завоюва 12-годишният горнооряховчанин Любомир Янков с кон Валеско Т. Надпреварата се проведе от 5 до 8 юли на Конна база с. Ягодово – Пловдив. Любо завоюва сребърен медал от Европейската федерация по конен спорт отново с кон Валеско Т. Тандемът състезател – кон се класира на V място в индивидуалното класиране на Балканския шампионат по обездка.

На 23 юни Любомир Янков участва квалификационен турнир по прескачане на препятствия Клас Н за млади коне 4/5 г., под домакинството на ККС „Екуестре Русе“ и ККС „Истър“ и се класира на ІІ място с кон Катрин. На Държавното първенство за млади ездачи по обездка в средата на юни, което бе и контролно за Балкански шампионат Любо завоюва ІІ отборно място отново с кон Валеско Т. Домакин на състезанието бе Конно спортна база „Генерал Крум Лекарски“ – Божурище.

Любомир Янков е ученик в VІ клас на горнооряховското ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и професионален състезател на ККС „Калоян-92” – Арбанаси. Състезава се за клуба от девет годишен и за кратката си спортна кариера, има зад гърба си множество отличия, както в национални, така и международни състезания. Вече четвърта година се подготвя за спортни състезания от тримата лицензирани треньори: Михаил Костов и Тодор Кулов - прескачане на препятствия и всестранна езда и Захария Яйманова - обездка.

Снимки: личен архив

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица