1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

18 състава от 6 общини се включиха във фолклорното издание „На празник в село Правда“

DSC 025818 състава взеха участие в третото фолклорно издание „На празник в село Правда“, което се проведе навръх Петковден. В празника се включиха фолклорни самодейни състави и танцови колективи от общините Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Златарица, Елена и Попово.

Гостите на празника бяха приветствани с „Добре дошли“ от кмета на селото Венета Василева. „Мечтаехме да създадем празник, който да свързва сърцата ни в ритъма на народната музика, която вдъхновява, въздига и облагородява духа. Вашите усмивки са доказателство затова, че нашият празник носи радост и хубави преживявания, че създава приятелства и ни прави по-добри, че е чакан и желан“, каза в приветствието си към присъстващите Венета Василева. „Този ден, обединяващ в себе си фолклорното наследство, обичаите и традициите се превръща в желан и очакван от жителите и гостите на село правда. Той носи веселие, позитивизъм и ни връща към безценната съкровищница на българския дух. Пожелавам ви здраве и нека никога във вас да не угасва онази искра на родолюбие и любов към родния край“, пожела на всички присъстващи на празника кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Заедно с него, празника в Правда уважи и заместник-кметът Йорданка Кушева

Гостите на празника имаха възможността да се насладят на и на кулинарна изложба от ястия с тиква. Наред с традиционните блюда от печена и варена тиква и тиквеник, бяха изложени също и мъфини с тиква, кекс от тиква, торта с тиква,  пълнена тиква със сушени плодове и още много кулинарни изкушения. Специално аранжиран щанд с тикви и кратуни представяха гостите от с. Върбица. Освен тях в изложбата се представиха и децата от ДГ „Здравец“ в Първомайци, Пенсионерският клуб „Надежда“ и НЧ „Звезда – 1905” от Правда, както и участниците от селата Мерданя и Паламарца. Гостите на празника имаха възможността да опитат и от традиционната за село Правда агнешка чорба, от която домакините бяха приготвили близо 100 литра.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица