1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Деца от горнооряховските общински училища се включиха в Националната седмица на четенето

DSC 0279Деца от горнооряховските общински училища се включиха днес в Националната седмица на четенето. Домакини бяха учениците от на СУ „Георги Измирлиев“, които заедно със свои връстници от СУ „Вичо Грънчаров“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ прочетоха свои любими произведения от български автори.

Инициативата за Националната седмица на четенето е на Министерството на образованието и науката, а целта е да се насърчи и повиши грамотността сред учениците.

Заедно с децата книжки четоха и народният представител Явор Божанков, заместник-кметът на Общината Йорданка Кушева, директорът на Историческия музей в Горна Оряховица Пламен Мадемов, директорът на „Социално подпомагане“ Боряна Кирилова.

Заместник-кметът Йорданка Кушева направи специален жест към децата и всички гости и освен, че чете заедно с малчуганите, се включи в инициативата и със свое произведение.

За да поощрят децата в четенето в СУ „Георги Измирлиев“ бяха също експертът от МОН Ваня Трайкова, началникът на Регионалното управление на образованието във Велико Търново инж. Розалия Личева, главният библиотекар в Общинската библиотека Светлана Гъркова, горнооряховските поети Таня Мезева и Илия Тихов и др.

Всички малки читатели получиха грамоти и книги от РУО, а за всяко училище имаше комплект книги, осигурени от Община Горна Оряховица.  

Националната седмица на четенето се провежда в цялата страна. В инициативите са включени разнообразни игри, състезания, представяне на книги, както и национален маратон на четенето. Символичен домакин на събитието тази година е Регионалното управление на образованието във Велико Търново, а за първи път Институтът по български език към БАН е разработил игрова надпревара за особеностите на българския език за учениците от V, VI и VII клас.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица