1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Нов транспортен кувьоз ще получи АГО на МБАЛ "Св. Иван Рилски"

1На 9 декември в Акушеро- гинекологичното отделение в МБАЛ "Свети Иван Рилски" ще бъде връчен нов транспортен кувьоз - дарение от Десислава Николова. Младата жена е от Видин и заедно с фондация "Капачки за бъдеще" и частни дарители вече подари кувьоз на АГО в болницата в Червен бряг.

АГО в горнооряховската болница се нуждае от транспортен кувьоз, тъй като в момента разполага само със стационарни, а често се налага транспортирането на недоносените новородени до Неонатологичното отделение в МОБАЛ или до УМБАЛ в Плевен.

Средствата за кувьоза в Горна Оряховица, от който има нужда отделението и чиито параметри са консултирани с началника му д-р Милатович, са събрани от продажба на книгата на Десислава „Щастлива и красива бременност като моята“, както и от дарения на десетки милосърдни българи, които са се включили в акцията за закупуването му. В кампанията са се включили с желание и българи от САЩ и Великобритания. Голяма част от средствата са набрани от двойки от цяла България, които по време на сватбения ритуал са поканили гостите си да подкрепят каузата и вместо цветя да дарят средства за кувьоза.

Книгата на Десислава се е превърнала в своеобразен бестселър, тъй като вече е продала над 2 300 екземпляра от първия й тираж както на бъдещи млади майки, така и за подарък. Тя ще продължи с кампанията, като следващата болница, която ще подпомогне, е тази в Гоце Делчев.

На 9 декември Десислава Николова ще бъде придружавана и от други дарители, както и от представители на фирмата- доставчик, които ще монтират и тестват кувьоза на място. На отделението ще бъде подарен и билирубинметър, с който безболезнено се измерват нивата на билирубин в кръвта на бебетата.

Информация: МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица