1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Д-р Илко Костурков от МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ участва в престижен международен форум

48388735 2153609998016554 9007223864903598080 nГастроентерологът д-р Илко Костурков от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица бе един от малкото български специалисти, участвали в Международния конгрес за млади гастроентеролози в Загреб. В международния форум, който се проведе от 6 до 9 декември в столицата на Хърватия, участваха 10 български гарстоентеролози, като седем от тях бяха от столични болници, а трима - от лечебни заведения в Русе, Пловдив и Горна Оряховица. В конгреса са взели участие още и медици от Австрия, Австралия, Швеция, Германия, Франция, Южна Корея, Швейцария и др., които са обменили опит и идеи.

На форума са били показани най-нови технологии и практики в областта на гастроентерологията, и се е провел уъркшоп за младите медици. „Училището за колегите премина в няколко сесии. Върху модели от свински стомахчета ни учеха да оперираме и да овладяваме най-съвременни техники. Имаше сесии за мукозни резекции и субмукозни дисекции (интервенции за отстраняване на предракови полипи)“, разказа след завръщането си от престижния форум д-р Костурков. По думите на медика от МБАЛ „Св. Иван Рилски“, в международния конгрес са взели участие и авторитетни лектори от световна величина.

За младия гастроентеролог, участието в конгреса е изключително ползотворно, като в момента е в процес на внедряване на нови ендоскопски техники в болницата в Горна Оряховица.

Информация и снимки: МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица