1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

По червен килим горнооряховските абитуриенти поеха към новите предизвикателства на живота

DSC 0142Над 300 абитуриенти от горнооряховските училища поеха тази вечер по червен килим към новите предизвикателства, които ще им поднесе животът. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за поредна година организира специалното изпращане. Младите хора преминаха по червения килим заедно със своите класни ръководители и учители. Нестандартен начин да дефилират бяха избрали зрелостниците от 12 А клас на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, които преминаха по червения килим облечени с електрикови тениски, носейки българското знаме.

Дванадесетокласниците дефилираха в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината. В края на червения килим, всеки един от абитуриентите получи свитък със специално послание от кмета инж. Добромир Добрев. „Днес ти влизаш в света на възрастните и поемаш своята лична отговорност. Предстоят ти различни преживявания. Ще бъдеш изправен пред дилеми. Ще отваряш и затваряш врати. Животът е безкрайна палитра от цветове. Помни, че утрото е по-мъдро от вечерта! Бъди здрав и уверен в силите си! Обединявай воля и енергия за добри дела”, се казва в посланието на инж. Добрев до абитуриентите.

Стотици родители, приятели и близки се бяха събрали тази вечер в центъра на Горна Оряховица, за да наблюдават пъстрото дефиле и да пожелаят на своите деца успешен старт в живота. Празничните емоции с младите хора и техните близки споделиха и народният представител инж. Клавдия Ганчева, кметът инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник – кметовете Йорданка Кушева, Николай Георгиев и Деница Коева, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Румяна Матеева.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица