1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Семейните съботи в горнооряховския музей продължават с демонстрации по грънчарство

4В предстоящата „Семейна събота” на 22 юни музейните специалисти ще представят ново творческо ателие, свързано с водещата тема на ваканционната програма през това лято – „Керамиката – хилядолетни послания”.

         Всеки посетител ще има възможността буквално да се докосне до един от най-старите занаяти на човечеството – грънчарството. Специален гост на ателието ще бъде майстор Валентин Димитров от град Елена. Той ще демонстрира традиционни грънчарски техники и украси, като същевременно ще помогне на деца и родители сами да изработят свое керамично изделие (паничка, чинийка, чашка или др.) на старо крачно грънчарско колело.

         В 10.30 часа започват любимите игри на най-малките – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”. От горнооряховския музей напомнят на желаещите да се включат в игрите да бъдат точни, защото състезанията с награди се провеждат само по веднъж в съботния ден – сутрин от 10.30 до 11.00 часа!

         И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи” и да разгледат музейните експозиции. Работното време на музея за посещение на „Семейни съботи” е от 10 до 17 часа.

13

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица