1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Баскетболната легенда Георги Глушков откри турнира „Живко Коларов” в Поликраище

DSC 0320Легендата в баскетбола и председател на българската федерация по баскетбол Георги Глушков откри традиционния турнир по стрийтбол „Поликраище опън”. От тази година състезанието вече ще носи името „Живко Коларов” в памет на големия треньор, създал баскетболната школа в селото.
Баскетболът без любов не може. Баскетболът е жив, докато има такива хора. Благодаря на всички, които помнят Живко и продължават делото му, каза Георги Глушков, откривайки турнира. Той беше подготвил почетни плакети и значки на Федерацията за официалните гости и организаторите на турнира.

Турнирът се организира от БК „Росица” – Поликраище и The Kings Тournament, като основни двигатели в организацията са треньорката Маринела Агаларева, президентът и спонсор на клуба Румен Тодоранов и не на последно място шоуменът Данаил Киров – Дънди, който е водещ на събитието. Надпреварата се за шести път, като тази година е посветен на 70-та годишнина от началото на баскетбола в Поликраище и вече носи името на покойния доайен на този спорт в общината Живко Коларов.
На турнира присъстваше и съпругата на големия треньор – Мария Коларова. Сред почетните гости беше друга легенда – Стойчо Млеченков, както и много днешни баскетболисти, треньори, деятели. Тук бяха треньорката на националния отбор на дейвоките до 20 години, които тази година станаха европейски шампионки Таня Гатева, националката Стефани Пендова, Гинка Христова, която също е направила първите си стъпки в баскетбола в Поликраище.

Успех на състезателите и на БК „Росица” пожела и кметът инж. Добромир Добрев. Той получи като подарък от президента на клуба Румен Тодоранов книгата на Живко Коларов за спорта в Поликраище със специално послание – когато се разпределят парите за спорта, да се прочете в книгата къде е основата. На турнира присъства и кметът на селото Марин Тодоранов.
В турнира участват 20 отбора – 12 при мъжете, 6 при младежите до 18 г. и два при девойките. При младежите, които изиграха своите срещи преди откриването, победители са „Хакуна матата” от Габрово. Второто място е за „Черешка” от Русе, а трети останаха момчетата на „Локомотив” (Горна Оряховица).

Мъжките отбори влизат в турнира с такса от 30 лева, като събраната сума ще бъде разпределена между победителите. Специална премия ще има и за победителя в състезанието за стрелба от тройката.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица