1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица отбеляза 111 години от обвяване на Независимостта на България

DSC 0264С тържествен ритуал пред Паметния знак на загиналите във войните в Горна Оряховица бе отбелязана 111-та годишнина от обявяване на Независимостта на България. Честването се проведе в навечерието на празника, тъй като на 22 септември Велико Търново ще бъде център на националните тържества.

Ритуалът пред Паметния знак започна с кратка ретроспекция на бурното лято на 1908 г., завършило с прочитането на Манифеста, обявяващ независимо Царство България. Горнооряховчани бяха поздравени по повод деня на Независимостта от кмета инж. Добромир Добрев. „Знам, че както преди век, така и днес Независимостта остава идеал. Нищо не се постига лесно само с волята на един, двама, или трима от нас. Нашата родина, нашият град зависят от уменията и труда на всички! За мен Независимостта днес означава преди всичко самочувствие от това да видиш идеите си превърнати в дело”, каза в словото по повод деня на Независимостта кметът инж. Добромир Добрев.

Пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани бяха поднесени венци и цветя от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от народните представители инж. Клавдия Григорова – Ганчева и Явор Божанков, от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.

В тържествения ритеал участваха и младите гвардейци от Седми ученически гвардейски отряд към СУ „Вичо Грънчаров”.

В празничната програма по повод Деня на Независимостта се включиха Нели Пашева от Школата за народно пеене при НЧ „Хр. Козлев – 1883“ в Долна Оряховица и Дамския хор при Клуба на пенсионера „Раховец“.

Тази вечер от 21.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ ще бъде показан 3D мапинг, посветен на Независимостта на България. Мапингът ще бъде повторен и на празничния 22 септември, отново от 21.00 ч.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица