1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Откриха обновената ДГ „Първи юни“ в Горна Оряховица

DSC 0042С водосвет за здраве, отслужен от архиерейския наместник отец Николай бе открита реконструираната и модернизирана сграда на ДГ „Първи юни“ в Горна Оряховица. Лентата на обновеното детско заведение прерязаха кметът инж. Добромир Добрев, директорът на детската градина Мариана Димитрова и собственикът на фирмата изпълнител „Енел строй“ - Емил Кълчишков.

Откриваме поредната обновена детска градина на територията на Горна Оряховица. Смятам, че с тази енергия и опит до две години ще бъдат реновирани останалите детски и учебни заведения в общинския център и поетапно ще започне обновяването и в населените места. Убеждаваме се, че мерките за енергийна ефективност, които прилагаме са наистина ефикасни и разходите за отопление всяка година намаляват. Пожелавам на децата и на персонала на детската градина много забавления и ползотворна работа, защото всичко това е направено с много любов за тях, обърна се към присъстващите инж. Добромир Добрев. С благодарност към всички, които са били съпричастни към ремонта и към цялото общинско ръководство се обърна директорът Мариана Димитрова. Пожелавам на ръководството на Общината всички планове за бъдещето да се сбъднат и да съхранят това отношение, което имат към образователните институции в община Горна Оряховица, защото в тях се отглеждат, възпитават и образоват нашите деца, каза Мариана Димитрова. На церемонията по откриване на обновената ДГ „Първи юни“ присъстваха заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, директори на детски градини.

Поздрав към всички присъстващи на церемонията по откриване на обновената детска градина отправиха и децата от предучилищната група.

По проекта за модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на детската градина бяха направени топлоизолация и ремонт на фасадите на сградата, както и топлоизолация и изграждане на скатен покрив на основната сграда и пристройката. Подменена беше съществуващата амортизирана дървена и метална дограма с нова пет камерна PVC дограма. Подменени са също и котела, отоплителната инсталация, разпределителната мрежа, помпите за отопление, соларна инсталация за битова гореща вода. Монтирани са слънчеви панели и съответното оборудване за осигуряване на топла вода за битови нужди използвайки енергията на слънцето.

Строително-ремонтните дейности се осъществиха на база сключен договор с „Енел строй“ ООД - Горна Оряховица на стойност 252 925 лв. с ДДС. Строителният надзор и инвеститорският контрол са дело на фирма „Канстракшън супервижън сървисис“ ЕООД, а авторският надзор - на фирма „Астеди“ ООД, изготвила техническите проекти, с които Община Горна Оряховица кандидатства пред Национален доверителен екофонд.

Финансовата осигуреност на проекта е 85% от Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата и 15% собствено финансиране от Община Горна Оряховица.

С реализиране на проекта ще се постигне икономия на енергия; намаление на вредните емисии и ще се подобри енергийния клас на сградата.

С обновяването и модернизирането на ДГ „Първи юни“ е подобрена образователната и работната среда на 114 деца и на 20 души персонал.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица