1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Спорт, забавления и много изненади предлага осмото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица

Familatlon 2019 afich modifiedСпорт, забавления и много изненади отново ще предложи на горнооряховчани осмото издание на ФАМИЛАТЛОН. Семейният спортен празник тази година ще се проведе на 28 септември (събота) в парк „Детски кът“. Стартът ще бъде даден в 09.30 ч. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Исторически музей и sportuvam.info.

ФАМИЛАТЛОН е празник на знанието, забавлението и спорт за цялото семейството.

Тази година 10 ателиета ще бъдат разположени в парк „Детски кът”. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Картите с маршрута на ателиетата ще се получават в обособен пункт „Информация“. Участниците трябва да съберат всички стикери от ателиетата и да пуснат картата в кутията на сцената.

В ателие „Малки шампиони“ участниците ще се включат в забавни тренировъчни игри, в ателие „Боулинг“ ще трябва да съборят кеглите и да отговорят на въпросите. В ателие "Безопасен интернет" семействата ще получат ценни съвети и правила за безопасност с „Център за безопасен интернет“, а в ателие „Тайнствата на книгите“ ще могат да изработят своя книгоразделител, заедно с колектива на Общинска библиотека - Горна Оряховица. В ателие 4Кой ще пипне слънцето“ участниците ще се с Младежки театър "Алтернатива", а в ателие „Сръчни ръчички“ ще изработят своята цветна арт ръчичка или ще оцветяват картинка. С представители на Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците ще поговорят за отношенията в семейството в ателие „Връзката е важна“. В ателие „Открий и постави“ участниците ще търсят правилното разположение на забележителностите в България, а в ателие „Първа помощ“ ще се включат в демонстрацията на БМЧК;

Заедно с колектива на Исторически музей, в ателие „Опознавам моя град“ ще натрупат знания за миналото на Горна Оряховица.

В парк „Детски кът“ семействата ще се запознаят с Училища "Европа" и SMARTY KIDS Горна Оряховица. Ще открият зона за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствена стена за катерене, слак лента, забавенхокей и футбол, парков волейбол, тенис и още много забавления.

От 10.30 ч. на всеки 30 минути ще бъдат теглени награди за участниците събрали всички стикери от ателиетата.

Наградите са осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Трансинс, АRR, SMARTY KIDS, Лактима Балкан.

Фирмите „Захарни заводи“, „Ден и нощ“ и „Лактима“ ще осигурят и лакомства и айряни за малчуганите.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица