1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

10 ученически отбора ще вземат участие в Празник на знанието в Горна Оряховица

praznik na znanieto10 отбора от 6 училища от община Горна Оряховица ще се включат в Празник на знанието, който ще се проведе на 15 октомври. Празникът ще започне от 14.30 ч. пред Младежкия дом.

Инициативата се провежда за шеста поредна година и е посветена на здравословния начин на живот на младите хора. Целта е да се повиши нивото на здравните знания на учениците и да се формират у тях умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.

Организатори на Празника са Младежки дом - Горна Оряховица, РЗИ - Велико Търново, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Празникът включва образователни игри със състезателен характер. Участниците ще преминат последователно през 4 пункта, където отборите ще се оценяват на базата на показаните знания и умения по зададените теми. Състезателите ще подреждат храни на съответните места в хранителната пирамида; ще решават тест, свързан с тютюнопушенето, ще правят списък на полезни за здравето напитки и ще пишат послания с поставени алкоочила, които допълнително ги затрудняват, ще имат спортни игри и физически упражнения, с които ще демонстрират двигателната си активност.

Отборите ще се оценяват на базата на показаните знания и умения по зададените теми и по време, за което са изпълнили задачите.

Всички участници в Празника на знанието ще получат грамоти, кошници с плодове, а победителите и предметни награди, осигурени от РЗИ - Велико Търново и Община Горна Оряховица.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица