1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев аплодира хандбалния двубой между отбори на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“

DSC 0046С хандбално шоу стартира благотворителната инициатива за набиране на средства за участие на училищния отбор на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Световното ученическо първенство. В демонстративния мач участваха два тима на училището – „Катар” с момчетата, които преди две години представиха България на Световното в арабското емирство и „Сърбия”, в който са новите спортни надежди, придобили правото да представят страната на тазгодишното Световно първенство. В динамичен и равностоен двубой победи „Сърбия”. Момчетата от отбора бяха още по-мотивирани от факта, че трябва да бъдат набрани средства за пътуването им до Сърбия.

Срещата между символичните отбори на „Катар” и „Сърбия” изгледаха кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Стефчо Алипиев. На полувремето двамата получиха по един от златните медали, завоювани от младежите до 19 години на „Локомотив”, които за трета поредна година спечелиха купа „България”. Това е уникално постижение, няма друг клуб в България, който да го е правил. Това е изключителна гордост за нас, каза старши треньорът на „Локомотив” Йордан Димитров. Гръбнакът на този отбор всъщност са момчетата от ПГЕЕ, които трябва да пътуват за Сърбия. Не се съмнявам, че Горна Оряховица ще намери начин тези таланти да се изявят на международния терен, каза инж. Добромир Добрев след кратката церемония.

За втори пореден път хандбалистите на ПГЕЕ „М. Ломоносов” спечелиха правото да представят България на Световното ученическо първенство. Преди две години те се изправиха срещу връстници от цял свят на Световното в Катар. Веднага след това и следващото поколение спортни таланти на горнооряховската професионална гимназия спечели квота за Световното, което ще е в Сърбия. Въпреки близката дестинацията, оказва се, че разходите никак не са малки. Държавата поема пътя и таксите, но за останалите разходи на отбора са нужни 10 000 лева. Затова и ПГЕЕ започва кампания да набиране на средства.

Световното ученическо първенство се провежда на 2 години. В предишното му издание в Катар България бе представена от юношите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и девойки от Габровска гимназия. Първенството през 2020 г. ще е в сръбската столица Белград. При юношите българският представител е отново отборът на ПГЕЕ „Ломоносов”, който спечели държавните финали на Ученически игри 2019 във възраст 8-10 клас. Девойките този път са от Сливница. Първенството е от 29 юни до 8 юли.

Момчетата, които защитават името на ПГЕЕ са в основата на три хандбални клуба в региона – горнооряховските „Локомотив”и „Раховец”, и „Левски” (Левски). С тях работи учителката по физическо възпитание Искра Благинова и треньорите на съответните клубове.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица