1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Плетене на гривни и коланчета ще бъде следващото занимание в „Семейни съботи в музея”

4В предстоящата „Семейна събота” на 10 август горнооряховският музеен екип е подготвил още нови приключения за своите малки и големи посетители. Съботното творческо ателие ще бъде посветено на ръчното плетене без помощта на инструменти. Интересни техники и как чрез сръчността на собствените пръсти могат да се изплетат шарени гривни, коланчета или герданчета ще демонстрира музейният приятел Мариела Китова. Под нейно ръководство и с помощта на предварително направени керамични заготовки всеки участник може да опита да произведе собствено бижу.

         Като част от водещата тема на ваканционната програма – „Керамиката – хилядолетни послания”, ще продължат и мултимедийните презентации, представящи историята и значението на грънчарския занаят.

         В тази връзка музейните специалисти отправят предизвикателство към своите съботни посетители. Всеки желаещ да се включи трябва да открие приказка, притча, гатанка, поговорка и др. подобни, свързани с глината, грънците и грънчарите. Участниците ще могат да споделят в музея своите открития – без значение дали са намерени в книга, интернет или чути от близки и приятели – за което ще бъдат отличени със специални награди!

В 10.30 часа започват любимите игри на най-малките – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”. От горнооряховския музей напомнят на желаещите да се включат в игрите да бъдат точни, защото състезанията с награди се провеждат само по веднъж в съботния ден – сутрин от 10.30 до 11.00 часа!

         И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи” и да разгледат музейните експозиции. Работното време на музея за посещение на „Семейни съботи” е от 10 до 17 часа.

23

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица