1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Национална работилница „Седянка” гостува с изложба в Горна Оряховица

rabotilnica-SedjankaС колоритна изложба на 16 август /петък/ в Горна Оряховица ще гостува Национално сдружение „Работилница седянка”. Експозицията ще бъде подредена в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”. Откриването на изложбата е насрочено за 17.30 ч. Участниците ще бъдат представени от председателя на Сдружението д-р Любка Любенова. Със свои изпълнения на автентичен български фолклор ще се представи Петър Георгиев, който също е член на Националното сдружение. Младият мъж ще покаже и част от колекцията си от народни носии.

След откриването е предвидена и демонстрация, по време на която гостите на изложбата ще могат да опитат своите умения, в някои от показаните занаяти.

Националното сдружение „Работилница седянка” съществува от около две години. В него членуват 15 жени и двама мъже. Целта на Сдружението е да възроди традиционните умения на българските жени в подреждането на дома и изработването на облеклото. Желанието на членовете на Работилницата е уменията да се предадат на колкото може повече хора и така да се съхранят вековните български традиции.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица