1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

14 състава се включиха във фолклорното издание „На празник в село Правда“

22406349 1922021041446802 3531367710107008189 n14 състава взеха участие във второто фолклорно издание „На празник в село Правда“, което се проведе навръх Петковден. В празника се включиха

фолклорни самодейни състави и танцови колективи от община Горна Оряховица, от селата Костел, Марян и Руховци, община Елена и от с. Паламарца, община Попово.

Гостите на празника бяха приветствани с „Добре дошли“ от кмета на селото Венета Василева. „Вековното наследство е мечта за всички народи,а ние притежаваме това безценно богатство и само от нас зависи да черпим от него заряд и сила.Само от нас зависи да го предаваме на идните поколения и това да ни прави уникални и неповторими“, каза в приветствието си към присъстващите Венета Василева. „Вашето присъствие днес е най-яркото доказателство за духовния мост,който ни свързва. Нека се подкрепяме, да бъдем толерантни един към друг и да продължим да пазим жив борбения дух на нашите предци“, обърна се към гостите председателят на НЧ „Звезда – 1905“ Петя Георгиева.

Директорът на дирекция „Бюджет, финанси и счетоводна дейност“ Валя Андреева поздрави  всички присъстващи на празника от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Събития като днешното, дават израз на характерната за нашия народ пъстра и богата култура. Зачитането на нейното многообразие и автентичност, е послание, което сме длъжни да отправяме непрестанно към бъдещите поколения“, се казваше в поздравителния адрес на инж. Добромир Добрев.

Гостите на празника имаха възможността да се насладят на и на кулинарна изложба от ястия с тиква. Наред с традиционните блюда от печена и варена тиква и тиквеник, бяха изложени също и бухтички от тиква, кекс от тиква, пълнена тиква със сушени плодове. Показана бе дори и каляската на Пепеляшка, направена от тиква от гостите от с. Върбица. Освен тях с кулинарни блюда в изложбата се представиха и децата от ДГ „Здравец“ в Първомайци, Пенсионерският клуб „Надежда“ от Правда, както и участниците от с.- Паламарца. Гостите на празника имаха възможността да опитат и от традиционната за село Правда агнешка чорба, от която домакините бяха приготвили близо 100 литра.

Празникът се организира от НЧ „Звезда -1905“, кметство Правда и със съдействието на Община Горна Оряховица.

Снимки: НЧ "Звезда - 1905" с. Правда

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица