1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

1000 лв. за лечението на Пеньо Пенев отпусна Общинският съвет в Горна Оряховица

980x551 15115214571000 лв. еднократна помощ за лечението на Пеньо Пенев отпусна на днешното си заседание Общинският съвет в Горна Оряховица. Средствата са от бюджета на Общината и ще бъдат приведени по сметката на 38-годишният мъж.

Пеньо Пенев страда от остра левкемия. Болестта се развива бързо, а средствата, необходими за лечението му са непосилни за семейството.

Кампанията в него подкрепа продължава. В петък на Общинския пазар отново ще работят два щанда с благотворителен базар, и всеки който желае да се включи в благотворителната кауза, може да си закупи нещо от тях. На базара се предлагат сувенири и картички изработени от потребителите на социални услуги в общината: Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за възрастни с увреждания, Дом за възрастни хора с умствена изостаналост – Драганово.

Дарителници има разположени на входа на Общината, в Центъра за обществена подкрепа, както и в много обществени сгради и търговски обекти. В подкрепа на Пеньо Пенев предстоят и два благотворителни концерта. Първият е на 18 декември от 18.00 ч. в Зала 1 на Общината и се организира от СУ „Вичо Грънчаров“. Вторият концерт е на 20 ноември от 18.30 ч. отново в Зала 1 на Общината и се организира от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Средствата, събрани и от двата концерта ще бъдат дарени за лечението на Пеньо Пенев.

38-годишният мъж в момента се намира в клиника в Турция, където провежда химиотерапията. Добрата новина от там е, че една от сестрите му - Силвия ще бъде донор на стволови клетки, тъй като между двамата има 100 % съвместимост.

 

За набиране на средства за лечението на Пеньо Пенев е открита дарителска банкова сметка:

 

BIC: UBBS BGSF

IBAN: BG71UBBS80021063534140

ОББ АД

Пеньо Павлов Пенев

Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица