1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Раздвижва се строителството в Община Горна Оряховица

arh.A.Bratovanova114 строителни разрешения са издадени през изминалата година от Община Горна Оряховица. За сравнение през 2016 г. те са били 93. „2017 г. за Общината беше доста по-добра от предходната по отношение на строителството и доказателство за това са издадените разрешения за строежи. Идват и много граждани, които питат за необходимите документи и процедури за даден обект, за да е законно всичко, а не да се вършат нередности“, коментира Главният архитект на Общината Аталия Братованова. По думите й освен в Горна Оряховица, активност по отношение на строителството има и в Първомайци и Поликраище. „Тези селища са най-големите в общината и се очаква това да е така. През изминалата година се активизира строителството и в Правда, където има издадени разрешения за 4 къщи“, коментира още арх. Братованова.

През 2017 г. строителни разрешения са издадени за саниране на 11 блока и ОУ „Отец Паисий“, както и за разширения на сладкарски цехове, на автосервизи, за изграждане на навеси, на цех за бетонни изделия, на магазини и кафенета. Много от обектите, които предстои да се развиват са собственост на известни фирми, сред които „Дени и нощ“, „Мираж 99“, АСТ и др. През 2017 г. разрешение за изграждане на сервизна база и търговска сграда е издадено и на „Скания“. Обектът ще бъде с близо 1600 м2 разгъната площ. Разрешения са издадени още за разширение на кабелни мрежи, кръговото кръстовище в центъра на града, изграждане на канализационна мрежа, на електронно-съобщителна мрежа на „Цифрови системи“ – Варна, както и за обекти за газификация в Горна Оряховица и др.

През изминалата година в експлоатация са въведени 56 обекта, докато през 2016-та те са били 39. Сред тях са цех за кожи в Първомайци, фирмен сервиз за нафтови помпи в Горна Оряховица, автомивка в кв. „Калтинец“, складова база на фирма „Виктория“, навес за гуми на АСТ, лекарски и стоматологични кабинети, салон за красота и т.н.

„Надяваме се добрата тенденция в строителството да продължи и през тази година и в края й да отчетем още по-добри резултати“, коментира в заключение арх. Аталия Братованова. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица