1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Над 200 дръвчета ще бъдат засадени в Горна Оряховица в рамките на кампанията за залесяване

albicia 1

Над 200 дръвчета ще бъдат засадени в Горна Оряховица, в рамките на кампанията на Общината за пролетно залесяване. Преди месец гражданите имаха възможността да заявят желание за определени видове дръвчета и храсти, за облагородяване на междублоковите пространства. Инициативата е във връзка с реализирането на плана за действие на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух. Приоритетно ще бъде извършено компенсаторно залесяване на местата, където са отсечени дървета във връзка със санирането на жилищните блокове. На местата на премахнатите дървета ще бъдат засадени нови.

Засаждането на дръвчетата ще се извърши след Великден, при подходящи метеорологични условия от работниците на Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване“. От предприятието отправят молба към гражданите, подали заявления за дръвчета и храсти, да почистят и подготвят предварително терените, на които искат да бъдат засадени.

Ангажимент на гражданите, живеещи в блоковете ще бъде също последващата грижа за дръвчетата. Те ще получат указания и консултации от служителите на „Озеленяване“. През първата година новозасадените дръвчета трябва да се поливат по-активно. Около блоковете, където все още продължава работата по санирането им, новите дръвчета ще бъдат засадени в рамките на есенното залесяване, уточняват от Общинското предприятие.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица