1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев:"Да се преклоним пред хилядите българи, оставили костите си по бойните полета!"

ing.Dobromir Dobrev 1Уважаеми съграждани,

 

Днес е светъл ден – Гергьовден!

Един от най-големите български празници. Почитат го земеделците и овчарите, защото съвпада с разцвета на природата през пролетта. С него се бележи и началото на лятната половина от стопанската година. На този ден правим курбан за здраве и берекет.

Гергьовден също така е Ден на храбростта и празник на Българската армия, защото Георги е Победоносецът сред нашите светци!

Празникът е повод да почетем българския войник, донесъл на България славата от много битки, пролял кръвта си в името на свободата, обединението и независимостта ?! Да се преклоним пред хилядите българи, оставили костите си по бойните полета!

Денят на храбростта е днес! Затова на този ден искам да изкажа своето уважение към труда на всички хора – военни и цивилни – ангажирани с нелеката задача да бранят нашата свобода и на чиято помощ разчитаме в критични ситуации.

Поздравявам Вас и Вашите семейства с празника!

Слава Богу времето, в което живеем днес, е мирно. Но не смятам, че това прави храбростта празна дума. За мен тя е пълна с достойнство, със смисъл, с отговорност зад всяко едно решение, с много труд и с чест във всяко начинание, което прави животът на нашите семейства по-сигурен и светъл.

Гергьовден е!

Честит празник на всички!

 

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица